Той заподозря, че големите играчи в енергетиката подклаждат обстановката в страната

„Днешният ден показа, че обстановката в София ескалира и оттам се създава тревожност в цялата страна”, заяви в обръщение към гражданите председателят на Народното събрание Михаил Миков.

 

В обръщението си Миков допълва, че са поставени в невъзможност да изпълняват това, за което са избрани. „Сега е очевидно, че изборите сами по себе си не решават нищо. Демократичен изход от днешната криза е невъзможен, дори при предсрочни избори", добави председателят на Народното събрание.

 

„С днешните действия се поругава не само действието на Народното събрание, но и на народните представители, които бяха избрани преди месец и половина. Застрашава се животът и здравето им. Обърнах се към министъра на вътрешните работи за осигуряване на нормални условия за работа на Народното събрание", каза още Миков.

 

„В седмичната програма бяха включени промени, свързани с възможностите за намаляване на цената на електроенергията. Точно заради  нарушените интереси на големите играчи в енергетиката, министърът на икономиката, енергетиката и туризма заяви в пленарната зала, че Народното събрание ще бъде подложено на масиран натиск срещу законовите промени. Естествено е, когато става въпрос за частни интереси, оценени на стотици милиони, да има непримирими отрицатели на този парламент”, заяви още Миков.

 

Председателят на парламента се обърна към президента, институциите, партиите,неправителствените организации и медиите с призив за отговорно поведение. Според него само с общата воля на всички партии и на гражданите може да се преодолее сегашната криза.