Той се обърна към Президента, институциите, партиите, неправителствените организации и медиите

Събитията пред парламента провокираха председателя на Народното събрание Михаил Миков  да се обърне към нацията чрез държавните телевизия и радио.


Обстановката в София ескалира, а оттам се създава тревожност в цялата страна, каза Миков. Към Народното събрание беше проявена агресивност, невиждана от години.


Председателят на парламента се е обърнал към министъра на вътрешните работи за осигуряване на нормални условия за работа на Народното събрание. Михаил Миков допълни: „В седмичната програма бяха включени промени, свързани с възможностите за намаляване на цената на електроенергията. Точно заради нарушените интереси на големите играчи в енергетиката, министърът на икономиката заяви в пленарната зала, че Народното събрание ще бъде подложено на масиран натиск срещу законовите промени. Естествено е, когато става въпрос за частни интереси, оценени на стотици милиони, да има непримирими отрицатели на този Парламент”.


Михаил Миков се обърна към Президента, институциите, партиите, неправителствените организации и медиите с призив за отговорно поведение.