Къпането във водите край българския град е забранено заради мръсотията

Жители на Видин сигнализираха, че плажът в града е занемарен, няма спасители, а къпането в река Дунав е забранено от общината. 


В разгара на лятото плажната ивица във Видин посреща местните хора и гостите на града без кошчета за отпадъци, съблекални, с мръсотия и бурени по пясъка. Къпането е забранено от областната администрация, защото в реката има подводния ями и водата е мръсна. 


Само на седем километра от Видин, на отсрещния бряг на реката в Калафат, плажната ивица вече пет години е отдадена на концесия. За почистването й всяка година общината осигурява камиони, които да извозят събраните отпадъци. 


Местният концесионер се хвали, че откакто "Дунав мост 2" работи, в Калафат започват да идват и плажуващи от България.


Единствено езикът ни е пречка с българите, но ние разговаряме с тях на английски. Цените са приемливи за тях, харесва им тук, дори вече получаваме добри отзиви”, казва Замфир Дан.


Според видинчани проблемът с плажа лесно може да се реши само с малко воля от местната администрация. По този начин няма да им се налага да ходят до Калафат, за да се разхладят в Дунава.


Екипът на „Здравей, България” не успя да се свърже с областния управител на Видин Кръстьо Спасов, за да коментира лошото състояние на плажа в града.


Репортер: Биляна Борисова