Някои от тях си опънаха палатки, за да прекарат нощта на жълтите павета

През цялата нощ група от около 10-15 протестиращи остана около парламента. Те нощуваха там, защото според тях иначе никой не чува гласът им. Пак по същата причина снощи за малко да се стигне до сериозни сблъсъци между недоволните от управлението и полицията.


Около 21:30 часа протестиращи опитаха да премахнат загражденията около Народното събрание, за да изразят по-ясно позицията си.


Първото спречкване стана още по пътя на протестиращите, до входа на Ботаническата градина, в близост до паметника Левски, където недоволните се опитаха да пробият полицейския кордон, но без успех.


По-сериозното напрежение се появи, когато протестиращите направиха пълна обиколка и отново достигнаха до сградата на парламента.


Те счупиха огражденията, а полицаите направиха жива верига, за да предотвратят нахлуването на хора в близост до парламента. До насилие, за щастие, не се стигна.


В крайна сметка обстановката се успокои. Някои от хората удържаха на обещанието си и опънаха палатки, за да нощуват на жълтите павета.