Българският пилот и навигаторът му Иван Маринов завършиха 10-и

Петър Ценков и Иван Маринов с "Opel Antara RR" постигнаха сериозен успех на международната офроуд сцена, след като се класираха на 10-о място в международния рали-рейд маратон "Пътят на коприната".

 

Днес пилотът и неговият навигатор разказаха за трудностите, които са имали по тежкото трасе на състезанието, което се проведе между 5 и 13 юли в Русия.

 

"От самото начало леко се стъписахме от нивото на конкуренцията, надявахме се на по-спокойно състезание с по-голяма доза удоволствие и забавление. Оказа се, че всички от сериозните състезатели го бяха предпочели за генерална тренировка. От самото начало ни сложиха в пясъчни условия, в дюни, което не го очаквахме", сподели Ценков.

 

"Във всеки етап имахме по един на пръв поглед дребен проблем, но той ни изяждаше от времето. На единия от етапите ни спря охлаждането и трябваше да внимаваме как караме, за да не прегреем колата. На следващия етап перката гръмна и счупи радиатора и десетина пъти наливахме по 10 литра вода в колата, за да запазим колата. Това всичко става в състезателното трасе, където трябва да има навигация и скорост", допълни пилотът.

 

На тазгодишно издание на "Пътят на коприната" са стартирали 88 екипажа при автомобилите, като българите се класират на изключително престижното 10-о място. Сега за екипажа предстои кратка почивка, след което започват подготовка за есенния сезон, където ще вземат участие на Breslau Balkan през септември в България. След това планират участие и на някое от големите африкански ралита. За момента Рали "Дакар" в южноамериканския си формат е затворена страница за Ценков и Маринов.