Обеща да защитава интересите на ромската общност в България

В началото на днешното заседание на парламента клетва положи нов депутат – Александър Методиев от ДПС, известен като Бат’ Сали. Той привлече интереса към себе си в аванс. Името му се появи в разследване на Нова телевизия, което разкри незаконна схема за кражба на ток в Самоков.

 

Александър Методиев влиза на мястото на Емил Иванов, който също с обществен скандал стана областен управител на София-област.

 

Първоначално Методиев отказа да говори с журналистите, но след това размисли и заяви, че няма нищо общо със схемата за кражба на ток в Самоков. Закани се да съди всеки, който го свързва без доказателства с т.нар. "частно енерго", като отправи "последно предупреждение" в тази връзка. 

 

Методиев ще съди, ако го замесват с ”частното енерго”Новият депутат призна, че разследване за „частното енерго” има, но неговото име не се споменава там. Методиев смята, че е злепоставен от личност с над 25 години лишаване от свобода – Ярослав Мишев. „Имам доказателства срещу този човек, осъждан многократно за кражби, побой и дори опит за предумишлено убийство”, каза народният представител, който предположи, че Мишев „може би е подплатен от някои други, за да ме очерни”.

 

Методиев добави, че в парламента ще защитава интересите на ромската общност у нас и ще работи за промяна на отношението към нея, ще работи в спортната и социалната сфера.

 

„ДПС е партия, която дава възможност на нас циганите да отразим всичко, което се случва в циганския етнос, дава възможност да се изявим в политическото пространство не само като хора, които трябва да мислим за ромското общество, а да мислим за обществеността в Република България. ‘Евророма” е затворена страница за мен. След 17 години видях, че 'Евророма' не прави нищо за ромското население. ДПС дава възможност да променим отношението срещу ромското население”, каза още известният като Бат’ Сали депутат.

 

Какво още каза пред медиите Александър Методиев ще научито от видеото.