Много от протестиращите се оплакаха от насилие

До бой между полиция и протестиращите се стигна в 40-ия ден от протестите, след като недоволните блокираха всички входове на Народното събрание и депутатите не успяха да си тръгнат.

 

Народните представители бяха качени в автобус, който беше охраняван от жандармерия. Към него полетяха предмети от страна на протестиращите, които успяха да изпочупят автобуса.

 

Бой между полицията и протестиращитеИма няколко души, които са окървавени. Виждат се хора от различни възрасти, млади, по-възрастни. 

 

Продължават освиркванията и скандиранията. Много от присъстващите се оплакаха от насилие и че са били бити с палки от полицията. Четирима от протестиращите са приети в "Пирогов". Някои от тях са с черъпно-мозъчни травми.

 

Хората засега нямат намерение да се оттеглят въпреки сблъсъците. Те обясняват, че не смятат да си тръгнат оттам, а имат намерение да продължат да държат блокирани хората цяла нощ.

 

Сблъсъци пред Народното събраниеМалко след 23: 30 часа около Народното събрание има много хора, продължават да идват и още. Протестиращите са блокирали сградата на парламента с кофи за боклук. Сред протестиращите има и хора, които са в нетрезво състояние. Гражданите обаче не подкрепят насилието и продължават да искат да протестират мирно, без насилие. 

 

Има и ранени полицаи, след като към автобуса полетяха камъни и бутилки. Така народните избраници останаха в сградата. 

 

От задната страна на храма "Александър Невски" изходът е блокран от боклукчийски контейнери, а на други места има импровизирани барикади. По този начин служебният вход на НС е блокиран. Блокадата на парламента

 

Протестиращите не са агресивно настроени, но не са настроени да си разотидат, полицията също е спокойна. В момента няма провокации към нея.