Инициативата е в подкрепа на Кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019

Улиците, станали характерни за „София диша“, с нетърпение очакват месец август, за да се изпълнят отново с усмихнати хора и динамична атмосфера. 

 

И тази година Словото зове ул. „Ангел Кънчев”. Там на 11.08 от 16 до 22 часа ще е фестивалът за култура и изкуства, като акцент бъде сложен на литературата.

 

На „София диша – Словото зове“ ще бъде представена специфичната интерактивна литературна форма, известна като книга-игра. По време на фестивала ще можете да се срещнете с някои от старите и новите автори, да научите всичко, което ви интересува за миналото, настоящето и бъдещето на жанра, подгответе се и за куп приятни изненади.

 

По време на събитието на 11 август всеки посетител ще може да се потопи в свята на blackout поезията. Участниците ще разполагат с цели страници, които все още не са зачертани, така че да имат възможността да се опитат да създадат свой собствен стих. 

 

Тази година отново ще бъдат представени и социално-образователни проекти. 

 

По повод „литературната“ тема тази неделя ще се състои и т. нар. Писателибезкниги – поредица събития, на които неиздавани автори биват прочетени пред публика от свои колеги.

 

София диша 2013 организира за четвърта поредна година своите инициативи – част от Културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019”. 

 

След тази неделя „София диша“ продължава с тематичната си централна обиколка на 18 август, на улица Пиротска, с надслов „Ветрове от цветове“.