Големият пожар в Свиленградско е локализиран, огънят унищожи 20 000 декара площ

Общо 220 пожара в цялата страна са потушени за последното денонощие, съобщават от "Пожарна безопасност и защита на населението".

 

Пожар горя на площ от 80 декара в местността „Острица”, в района на ямболското село Вълча поляна. Продължава и гасенето на пожара край Свиленград.

 

Пожарът край Кремиковския манастир в София вече е потушен. Изцяло загасен е и горският пожар, възникнал над село Искрец.

 

Големият пожар в Свиленградско е локализиран. През последните три дни огънят унищожи над 20 000 декара площ в Сакар планина. Въпреки че опасност за хората и гората вече няма, местните няма да забравят ужаса, който изживяха през последните дни, когато пламъците бяха на метри от къщите.

 

Макар разпространението на огъня вече да е спряно, и днес на място работиха пожарникари, горски и военнослужещи. Късно снощи благодарение на тежката верижна техника бяха направени километри просеки. Местните хора обясняват големите пожари с небрежност и обезлюдяването на района.

 

Санкциите за причиняване на пожар достигат до 2 000 лева и лишаване от свобода. Доказването на вина обаче е почти невъзможно.

 

Подробности за пожарите ще научите от видеото.

 

Репортер: Димитър Иванов