Проведе се и традиционният контрапротест срещу президента Росен Плевнелиев

Над 700 хиляди подписа в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски събраха поддръжници на кабинета. Днес в Министерския съвет бяха внесени голяма част от тях. Проведе се и традиционният контрапротест срещу президента Росен Плевнелиев.

 

Точно в 9.45 часа се чуха първите възгласи против държавния глава. Междувременно подкрепящите кабинета започнаха да донасят кашоните с подписите. 

 

Малко след 10.00 премиерът прие в заседателната зала на Министерския съвет представителите на „Гражданската инициатива за нов обществен договор”, които инициираха подписката в подкрепа на правителството. 

 

„Знаете, че всеки втори петък обсъждаме различни, актуални за обществото и за този етап на развитието ни въпроси. За краткото време, което сега имахме, коментирахме и някои от въпросите съвсем накратко, ще продължим по-нататък и в някой от институционализираните формати, каквито са обществените съвети”, каза Пламен Орешарски.

 

От гражданската инициатива още поискаха по-широк дебат и по отношение образованието и развитието на българската култура.