От северозапад ще нахлува хладен въздух и показанията на термометрите ще достигнат 23 градуса

В петък времето ще е променливо, очаква се захлаждане.

 

Преди обед ще е предимно слънчево и приятно, но по-късно ще се заоблачи и първо в планините, а по-късно и в по-ниските места ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат и през нощта.

 

Вятърът следобед също ще се усили - отначало в Дунавската равнина, а през нощта - по Черноморието и в Източна Тракия. Очакват се пориви до 90 -100км/час. В почти цялата страна е обявена опасност от силни ветрове.

 

От северозапад ще нахлува хладен въздух и показанията на термометрите ще достигнат 23 - 28 градуса, след което бързо ще се понижават. В сравнение с предните дни ще се захлади с около 6 - 7 градуса, но заради вятъра ще ни се струва по-студено. 

 

В събота преди обед все още ще превалява в крайните източни райони. Ще е хладно и ветровито, с променлива облачност, значителна - в Североизточна България. Ще се понижи и температурата на морската вода.

 

В неделя ще е слънчево и доста по-топло. До края на деня вятърът навсякъде ще отслабне. Температурите през първия учебен ден ще останат сравнително високи. Ще се има средна и висока облачност, от която не се очакват валежи.