По думите й има министри, които са с фалшиви дипломи

„Когато си позволил в парламента да влезе човек като Волен Сидеров, избирателят не може да се сърди. Не е луд, който яде зелника, а който му го е дал. Той изпусна шанса, който му дадоха сегашните управляващи - да сложи критерии и да притисне БСП и ДПС”, каза в „Здравей, България” Татяна Дончева от "Движение 21".

 

Попитана защо не дава шанс на БСП и смята, че тя е прогнила, Дончева отговори, че ръководството прогонва симпатизантите си. „Дори и да отворят партията, никой няма да иска да влезе”, каза тя и добави, че Станишев си е позволил такива обвързаности, които никой досега не си е позволявал. Според Татяна Дончева БСП има системен проблем и трудно може да бъде реформирана. 

 

На въпрос кой взима решенията в БСП, тя отвърна, че това се прави от задкулисните играчи. „Станишев даде тази партия на концесия”, добави Дончева. 

 

Корпоративна търговска банка слага министрите. Стоя зад думите си. Тези министри са минали през филтъра на тази банка”, категорична беше Дончева. Тя даде пример с енергийния консултант за "Белене" Богомил Манчев, който според нея е жертва на поръчка. „Същата група му е вдигнала мерника, защото искат да преразпределят пазара”, заяви тя. По думите й той е силен играч и те трябва да се съобразяват с него.

 

„За кога ще се реформира БСП? Ако искаш да премахнеш зависимостта, трябва да премахнеш хората, които са зависими”, каза още Дончева.

 

Попитана какви са шансовете на един нов ляв проект и може ли да направят такъв с Георги Първанов, Дончева отговори, че има допирни точки с него, но имат и много различия. „Не може по този начин да има общ проект с него”, каза тя и добави, че се работи по създаването на нов проект

 

Има министри с фалшиви дипломи. Те са там, за да подпишат определени неща”, категорична беше Дончева.

 

Целия разговор с Татяна Дончева гледайте във видеото