Шампионите победиха с 2:0 в Бургас

Лудогорец постигна нов успех в първенството и продължава битката за трета поредна титла. Шампионите победиха като гости Черноморец с 2:0 и отново се изравниха по точки с лидера в „А” група Литекс.
 
Срещата в Бургас започна с чисто положение в актива на домакините, което Петър Атанасов пропусна в 12-та минута. Постепенно, Лудогорец взе инициативата и успя да поведе в края на първото полувреме. Вратарят Ник Дашев не се намеси добре след центриране на Мисиджан, а Роман Безяк отбеляза с глава петия си гол в последните два мача за тима. 

След почивката, резервата Милчо Ангелов имаше отлична възможност да изравни резултата, а в 59-та минута, нова грешка на вратаря Дашев донесе втори гол на гостите. Юношата на Черноморец излезе извън наказателното си поле и се сблъска със защитника Венелин Филипов, а Мисиджан се възползва от комичната ситуация, за да се разпише на празна врата. 

Малко след това, Яни Пехливанов получи втори жълт картон и интригата в мача изчезна, а в края му, бургазлии останаха с девет играчи на терена, заради грубо влизане на резервата Николай Павлов и директен червен картон за нападателя.