Ранобудните решават дали да се срещнат с премиера Пламен Орешарски

Днес, 31-ви октомври, е деветият ден от студентската окупация. Очаква се и тази сутрин ранобудните да блокират за кратко някои основни столични булеварди. 


В съобщение до медиите от тази нощ протестиращи студенти от Великотърновския университет твърдят, че са получавали заплахи във Фейсбук


Снощи в София група недоволни превзеха за кратко автобус номер 280 в посока Студентския град. 


Шествието на недоволните от кабинета „Орешарски” премина през улиците "Г. С. Раковски", "Граф Игнатиев" и през булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител".  Малко преди 21 часа неголяма група протестиращи за кратко блокира и кръстовището на „Орлов мост”. Един  беше задържан заради липса на документи за самоличност. 


Пред НАТФИЗ демонстриращите се опитаха да пазят тишина по молба на студентите театрали. Това се наложи заради премиерна постановка на четвърти курс, която се подготвя в момента. Самите кандидат-актьори в репетиция обаче не издържаха и гласно изразиха призива си за оставка към демонстриращите тихо на улицата. 


В същото време, в Софийския университет представители на всички протестиращи университети планираха общи действия. Планът - в  Деня на народните будители в София ще има няколко шествия, които ще започнат още от сутринта.


Преподавателите заявиха своята позиция, че ни подкрепят и че на 1 ноември ще излязат на протест в подкрепа на студентите”, потвърди Ивайло Динев – един от организаторите на окупацията в Алма матер.

 

Студенти от НАТФИЗ отново направиха атрактивен флашмобОчаква се днес ранобудните от Софийския университет да вземат окончателното си решение дали да се срещнат с премиера Пламен Орешарски. 


Тази нощ до 01.30 ч. в Ректората са разисквани какви да бъдат следващите действия на недоволните. Ако се стигне до среща с министър-председателя, то тя трябва да бъде при определени условия.


Какви са те – гледайте във видеото.