Разградчани имат нужда от една точка срещу „Черноморец” Одеса, за да се класират напред в „Лига Европа”

Българският шампион „Лудогорец” Разград предизвика фурор с участието си в тазгодишното издание на „Лига Европа”. „Орлите” има пълен актив от 9 точки след първите три мача, в които освен това не допуснаха гол. Единствено „Тотнъм” и „Айнтрахт” Франкфурт могат да се похвалят със същото постижение.

 

След страхотните победи срещу „Слован” и „Партизан” в квалификациите за Шампионската лига, момчетата на Стойчо Стоев продължиха с победа като гост срещу ПСВ Айндховен, а след това надиграха „Динамо” Загреб с 3:0 и „Черноморец” Одеса с 1:0.

 

Тази вечер „Лудогорец” ще излезе отново срещу украинците с една единствена мисъл – победа и продължаване напред в турнира, което ще е първо за български клуб след промяната във формата. Дори и равенство ще е достатъчно на тима от Разград да се класира на 1/16-финалите.

 

Това със сигурност ще качи още повече коефициента на „орлите”, които до момента са събрали 6.725 точки за този сезон – повече от грандове като „Селтик”, „Валенсия”, „Аякс” и „Лион”. При победа довечера ще бъдат задминати и „Ювентус”, ЦСКА Москва и „Порто”.

 

Именно тези точки могат да се окажат изключително ценни за целия български футбол. След изключително слабата серия през последните няколко години, както и срамното представяне на „Левски” и ЦСКА, коефициентът на страната ни се срина. В квалификациите почти винаги нашите тимове са непоставени и трябва да се изправят срещу по-силни противници. Един сезон не може да направи сериозна разлика – коефициентът се определя на база представянето през последните 5 сезона, но със сигурност "Лудогорец" са на прав път.

 

В сряда стана ясно, че при класиране напред, ръководството на „Лудогорец” ще се опита да привлече поне две нови класни попълнения, които да помогнат на отбора в елиминационната фаза на Лига Европа.

 

За двубоя довечера Стойчо Стоев е изправен пред сериозна дилема. Капитанът Светослав Дяков няма да може да участва заради наказание, а Барт, Кайсара и Христо Златински са контузени, като до последно няма да се знае дали те ще могат да се включат в игра.

 

Нападението ще се води от Роман Безяк, зад него ще са Марселиньо, Михаил Александров и Върджил Мисиджан. Все още не е ясно кой ще заеме мястото на Дяков в средата, но вероятно това ще бъде Ешпиньо. На вратата отново ще застане героят от мача в Украйна Владислав Стоянов. Двубоят на националния стадион „Васил Левски” започва в 20:00 часа.

 

Автор: Рой Хил