Един от полицаите се почувства зле и припадна

„Ранобудните студенти” стигнаха до лек сблъсък с полицията, след като се опитаха да пробият през полицейските кордони на улица „Оборище” и бул. „Дондуков”. Малко по-късно, когато студентите се върнаха пред Народното събрание, един от полицаите се почувства зле и припадна. Това притесни както служителите на реда, така и протестиращите. Полицаят беше откаран с линейка. 

 

При сливането на двата протеста от КНСБ са помолили студентите да отстъпят от площад „Народно събрание”, след което „Ранобудните” тръгнали към ул. „Оборище” в опита да пробият полицейския кордон, предпазващ парламента.

 

Протестиращите се запътиха обратно към ул. ”Оборище”След като не успели там, студентите се запътиха към бул. „Дондуков”, където се стигна до сблъсък с полицията, но отново не пробиха полицейските барикади. Впоследствие те се запътиха обратно към ул. „Оборище”.

 

Студентският флашмоб пред НССтудентите се върнаха пред централния вход на Народното събрание, където изпълнила ефектен флашмоб, в който облечени като войници изиграха фиктивно нападение с оръжия-играчки и противогази. 

 

Картина в реално време от София гледайте на Kamerite.bg