Шотландецът - шокиран от неотсъдена дузпа за отбора му

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Дейвид Мойс обвини рефера Хауърд Уеб за загубата от "Тотнъм" с 1:2.
 
Шотландецът определи решението на съдията да не отсъди дузпа и да не изгони Юго Лорис в края на мача като „скандално". В ситуацията вратарят атакува Ашли Йънг с високо вдигнат крак за една спорна топка, с която не успя да играе, а крилото на Червените дяволи в стремежа да се предпази, скочи над съперника, след като ритна топката.
 
„Това бе скандално. Ако навсякъде по терена атакуваш съперник с високо вдигнат крак, това ще бъде червен картон. Техният вратар излезе, Ашли Йънг обаче стигна пръв до топката, а той го атакува. Това е невероятно отсъждане, което не бе в наша полза и честно казано, едно от най-лошите, които съм виждал", заяви Мойс, който смята, че Уеб не е трябвало да показва и жълт картон за симулация на Аднан Янузай.
 
„А какво ще кажете за това? Мисля, че бе ужасно решение. Момчето бе съборено, докато се опитваше да се измъкне с топката. Така или иначе положението с Ашли Йънг е абсолютна дузпа. Щом като такава не бе отсъдена, явно няма да получим нито една до края на сезона", добави той.
 
Шотландецът все пак отчете добрата игра на отбора си. „Не съм разочарован, защото се представихме добре. Заслужавахме да победим или най-малкото да не загубим. Този резултат обаче няма да повлияе по никакъв начин на плановете, които имаме за януари. Нямахме ден, но това не променя действията, които сме планирали", каза още наставникът на "Юнайтед".