От тима съобщават за голям интерес към българския автомобил

Повишени критерии и променени технически правила спрямо предходната година са затруднили българския екипаж Орлин Алексиев и Пламен Николов в "Дакар 2014" преди началото на състезанието. 


Вчера "Bulgaria off-road team" е взел пристигналите с ферибот от Европа до порт в близост до Буенос Айрес състезателния автомобил ФИАТ, репортерската кола, асистентски камион и още един кемпер, след което екипът се отправи към Росарио. Градът ще бъде домакин на старта на тазгодишното издание на най-престижното офроуд състезание в света. 


Техническата проверка се проведе в Rosario City Center, като по-строгите технически изисквания и промени спрямо предишната година принудиха българския екипаж да премине проверката ден по-късно от планираното.


От тима съобщават, че в състезателната зона е имало огромен интерес към автомобила на българите – ФИАТ Фриймонт 4х4 A2. Стотици фенове са се снимали с автомобила и са се интересували какъв модел е, как и къде е подготвен и също така какви са амбициите на Алексиев и Николов за "Дакар 2014". 


Същинската надпревара започва на 5 януари и ще продължи до 18, когато е последният етап.