Заради депутатския му имунитет досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител

Заради пореден скандал, този път в самолета София – Варна, лидерът на „Атака” Волен Сидеров може да загуби имунитета си и да се сдобие с обвинение. От прокуратурата дадоха извънреден брифинг заради случилото се.

 

Инцидентът се случил станал снощи в късния полет от София за Варна. В самолета е възникнала словесна разправия между лидера на „Атака” и  френското културно аташе Стефани дьо Мартие. След този скандал един от пътниците в самолета е направил забележка на Сидеров, от което скандалът се е разраснал. 

 

Волен Сидеров определи случая като провокацияПо информация на прокуратурата пикът на скандала е бил в автобуса, който е превозвал пътниците до летището. Именно там направилият забележка на Сидеров е пострадал от удар в главата. Шофьорът е извикал полиция. Сидеров обаче ударил един от полицаите и той е сериозно пострадал.

 

Заради депутатския имунитет на Сидеров засега досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Обвиненията ще бъдат две – за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда. 

 

Разпитани са 22-ма души – всички пътници и свидетели на случилото се. 

 

Трима прокурори и седем разследващи полицаи са се заели със случая.

 

Ако вие разполагате със снимки или видео на случилото се на летище Варна, можете да ни го изпратите в "Моята новина" или на e-mail: novinite@ntv.bg.