„Канарчетата” си осигуриха услугите на Алесандру Куртеан и Серджан Лукин от „Динамо” Букурещ

„Ботев” Пловдив стартира зимната си селекция с двоен трансфрен от Румъния, обяви официално клубът, предаде Gong.bg. "Канарчетата” си осигури услугите на доскорошните футболисти на Динамо Букурещ Алесандру Куртеан и Серджан Лукин. Двамата пристигат в пакет в „Ботев”, като договорите им с клуба са за срок от 2,5 години.

 

Алесандру Куртеан е роден през 1987 г. Играе като полузащитник, висок е 182 см и има силен десен крак. Юноша е румънския „Газ Метан”, където играе до 21-годишна възраст. След това, в продължение на 3 сезона носи екипа на „Политехника” Тимишоара, а от януари 2012-а преминава в „Динамо” Букурещ, където записва на сметката си 72 мача и 9 гола.

 

Серджан Лукин e централен защитник, роден през 1986 г. Висок е 184 см. Юноша е на „Политехника” Тимишоара, като за родния си клуб се състезава до лятото на 2011 г., когато преминава в „Динамо” Букурещ. За тима от столицата на Румъния записва 80 мача, в които бележи 4 гола. Лукин е част и от националния отбор на своята страна, където има на сметката си 9 мача и 1 гол.

 

Алесандру Куртеан ще наследи фланелката на Тодор Неделев и ще носи осмицата на гърба си, докато сънародникът му Серджан Лукин ще играе с номер 4.