Разузнавателната част от операцията включва наблюдение с безпилотни самолети и камери

При невиждани мерки за сигурност ще се проведат Олимпийските игри в руския град Сочи. Москва ще охранява района по земя, море и въздух. В началото на януари влязоха в сила ограничения за пътниците и превозните средства. 

 

Въведени бяха и контролни зони, които покриват територия на повече от 300 километра от Сочи. 

 

Русия налага мерки за сигурност и върху публиката на Олимпийските игри. Придвижването в комплекса, където ще се проведе Олимпиадата, ще става само с показване на билет и пропуск.  

 

Пропускът ще се получава от руските власти срещу предоставяне на лични данни и автобиография. Повече от 40 хиляди полицаи ще охраняват игрите. Всички говорят поне три чужди езика - английски, френски и немски. 30 хиляди войници от руската армия ще бъдат дислоцирани в района на Сочи. 

 

10 хиляди от тях влизат в състава на така наречената "Операционна група Сочи", която ще покрие планинския терен край курорта. 58-ма руска армия ще отговаря за охрана на границата с Грузия. 

 

Разузнавателната част от операцията включва наблюдение с безпилотни самолети и камери, сонарни системи, високоскоростни патрулни катери и разузнавателни роботи. Компютърна система пък ще наблюдава целия трафик в интернет и комуникациите на жителите на Сочи, състезателите и зрителите.