Опозицията не прие предложенията на Янукович, иска оставка на президента

Кризисната ситуация в Украйна продължава. Протестиращите отхвърлиха последните отстъпки, предложени от президента Виктор Янукович. Опозиционните лидери са категорични, че промените в кабинета не са достатъчни и настояват за оставка на държавния глава.

 

„В момента ситуацията е патова и нови сблъсъци изглеждат почти неизбежни”, коментира за Новините на Нова специалният пратеник на Нова ТВ в Киев Николай Дойнов.

 

Президентът Янукович обеща отмяна на противоречивия закон срещу протестите и сериозни промени в кабинета. Опозицията обаче прие тези мерки като козметични и вече има едно основно условие – оставка на държавния глава. Предвид всичко това, изглежда улични битки ще продължат.

 

Появиха се информации, че група демонстранти са нападнали с нож един милиционер и се задържали други трима за заложници през изминалата нощ. Ранен служител на реда е в болница, докато за похитените се знае само, че са в една от окупираните от демонстрантите правителствени сгради.

 

Депутати от опозицията са се опитали да преговарят за освобождаването му, но безуспешно. От вътрешното министерство поискаха незабавно освобождаване на своя колега. „В противен случай ще сме принудени да предприемем необходимите действия”, обявиха от ведомството без да влизат в подробности.

 

От видеото ще научите каква е обстановката на централния киевски площад, превърнал се арена на сблъсъци между демонстранти и милиция.