Държавният глава призова политиците да чуят народа

Президентът започва консултации с неправителствени организации и юристи във връзка с новия Изборен кодекс. След това държавният глава ще прецени дали да наложи вето върху него, или не.

 

„Искам да се обърна към управляващите, към парламентарно представените политически сили и да ги помоля да чуят народа така, както аз го чух, да не се страхуват от този народ. Няма нищо лошо да направим референдум по важни за нацията теми”, заяви Росен Плевнелиев, като добави: „И вместо повече от 24 години преход политиците само да се изживяват в ролята на говорители на народа – моля Ви, питайте го този народ!”.

 

По повод искането на „Атака” държавният глава да се откаже от имунитета си, президентът беше лаконичен, че темата е решена от Конституцията. А относно споразумението за сътрудничество със Северна Корея, държавният глава коментира:

 

„Моля ви – излезте отпред и кажете, точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея. Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталинистки режим на планетата”.