Единият от тях вече е ясен - това е Красимир Стефанов

Още една, пета партия, може да се появи в Народното събрание. Но без избирателите да са гласували за нея на последните парламентарни избори. Става дума за новоучредената формация на Николай Бареков „България без цензура”. 

 

Очевидно и този парламент няма да направи изключение от правилото депутати да влизат с една партийна листа, а впоследствие да преминават към други формации

 

Вчера Николай Бареков от Пловдив заяви, че в близките дни ще има поне двама представители на своята партия в този парламент. Единият от тях вече е ясен - това е Красимир Стефанов, който напусна ГЕРБ преди броени дни. 

 

Едно от потенциалните лица на „България без цензура” в 42-ия парламент е независимият депутат Светлин Танчев. Той напусна групата на ГЕРБ в края на миналата година. В момента Танчев се информира за икономическата програма на Николай Бареков. И проверява ще се сближат ли позициите им, за да работят заедно.

 

В редовете на левицата е другият съмишленик на Николай Бареков. Това е лидерът на Земеделския народен съюз Румен ЙончевВ събота на партиен форум Йончев ще реши дали да напусне лявата група. И съответно да лиши БСП от един глас.  

 

Георги Марков – също бивш депутат от ГЕРБ, отрича политически амбиции, свързани с партията на Бареков. Но не вижда нищо лошо в това някой друг да ги има.

 

Колкото до слуховете, че следващият напуснал от ГЕРБ ще е бившият министър на транспорта Ивайло Московски: „Ще разочаровам тези, които имат подобни очаквания”. Според депутата името му се е завъртяло сред потенциалните отцепници, тъй като е близък приятел с Владислав Горанов, който напусна ГЕРБ и парламента преди дни. А кой е следващият заподозрян в опозиционната партия. Московски не одобрява роенето в групата си. Но има обяснение за него.

 

Иначе всички очакват процесите на разпад да продължат. Но мълчат за това кой оттук нататък ще ги предизвиква.