Рецептите се позовават на колекцията на римския кулинар - чревоугодник Апиций
Какво са готвили древните римляни ни разказват картички в Русе. Целта им е не само да дадат известност на римски крепости по поречието на река Дунав, но и да запалят интереса на деца и възрастни към древната империя.
От едната страна на картичките може да се видят крепостите по границата на Римската империя.
Рецептите се позовават на колекцията на римския кулинар чревоугодник Апиций. От него научаваме, че римляните ползвали странната подправка ликвамен. Има обаче и рецепти, които ползваме и днес.
Бедните римляни се хранели предимно с овесена каша и леща, докато богатите си приготвяли ястия с езици от чучулига и кюфтета от паун.
Дори бабините мекици са с римски произход.
Репортер: Олга Василева
Целия репортаж гледайте във видеото.