Десетки хиляди привърженици ще подкрепят отбора в 1/8-финалния двубой от Лига Европа

Цяла България стиска палци на един свой клубен отбор. Десетки хиляди билети за мача Лудогорец-Валенсия се изкупиха дни преди срещата, а фенове-вечни противници ще викат заедно за тима от Разград.

 

Хиляди фенове от Разград и региона потеглиха с повече от 30 автобуса и стотици леки коли за столицата, за да подкрепят любимците си на националния стадион. Еуфорията, обхванала града след елиминирането на Лацио, днес достигна своя връх.

 

Дори Лудогорец да отпадне обаче, това няма да натъжи много привържениците, които смятат, че тимът вече постигна исторически успех, който едва ли скоро ще бъде повторен от друг български отбор. Местните хора дори вече делят историята на града на преди възхода на Лудогорец и след него.

 

Днес бяха пуснати допълнително 1000 билета за мача, след като гостите от Валенсия се отказаха от пропуските, които им се полагат по регламент. Това означава, че националният стадион Васил Левски ще бъде пълен до пълен предел.

 

Междувременно един от най-успелите футболни треньори - италианецът Фабио Капело, който е печелил и Шампионската лига, сподели очакванията си за предстоящия двубой между Лудогорец и Валенсия:

 

„Гледах Лудогорец срещу Лацио едно полувреме в Рим и едно тук в България. Българите показаха бърз футбол и добра техника. Срещу Валенсия ще е по-трудно, защото испанците са по-силен технически отбор. За да успее, Лудогорец трябва да заложи на себераздаване, много физически усилия, но не трябва да забравя, че има и реванш”, каза той.

 

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" започва в 20:00 часа.