"Независимостта на съдебната власт няма проблем, свързан с ДПС", твърди лидерът на ДПС

"Никога не сме се намесвали в работата на съдебната власт нито по отношение на кадруването, нито в което и да е конкретно дело, въпреки десетките съдебни производства срещу кадри на ДПС. Независимостта на съдебната власт няма проблем, свързан с ДПС".

 

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан по повод призива на ВСС политиците да не се месят в работата им. В позицията си Висшият съдебен съвет призовава "представителите на законодателната и изпълнителната власт, както и всички политици в България, да се въздържат от непремерени изявления".

 

"Нямам обяснение защо Висшият съдебен съвет бе толкова мълчалив или в най-добрия случай неуместно предпазлив по повод на многобройните откровени и груби намеси в независимата съдебна власт от страна на най-висши представители на изпълнителната власт в периода юли 2009 – май 2013 г.", твърди Местан.

 

"Не по-малко от ВСС очаквам с нетърпение мига, когато Европейската комисия ще снеме мониторинга от България по глава правосъдие", заяви още Местан, цитиран от БГНЕС.