В петък облаците ще са повече, а преваляванията - по-продължителни

На 25-и сутринта над по-голямата част от страната е облачно. В централните и източни райони превалява дъжд, по високите части на планините - сняг .
 
Преди обед ще вали все още над Централна и Източна България, а следобед само по морето и в планините на Южна България, където валежите ще са най-продължителни. В Дунавската равнина ще е ветровито. Привечер и през нощта преваляванията навсякъде ще спрат.
 
В сутрешните часове температурите ще са между 7 и 12 градуса. По-хладно е в крайните западни райони - от 3 до 7 градуса. Максималните температури ще са по-ниски от вчера, 24-ти март, и ще бъдат от 11 до 16 градуса, в София - около 12 градуса. 
 
Днес в планините облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа умерен, по високите части силен, северозападен вятър. Максималните температури и по върховете ще се понижат и ще са от минус 5 до плюс 3 градуса.
 
У нас утре от запад ще започне ново заоблачаване без съществени валежи и промяна на температурите. В четвъртък преди обед ще е слънчево, а следобед с валежи. В петък облаците ще са повече, а преваляванията по-продължителни. В събота отново ще има следобедни валежи, а в неделя ще е предимно слънчево, но по-хладно.
 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

Актуалната пътна информация пък може да следите на Kamerite.bg.