Проруски демонстранти превзеха местна тв кула, която излъчва за няколко от размирните градове

Проруски активисти изключиха украинската телевизия в район, който обхваща няколко от горещите точки в Източна Украйна. Противниците на Евромайдана превзеха телевизионната кула в Славянск и спряха разпространението на сигнала, информира местното електронно издание „Новости Донбасса”.

 

Съоръжението отговаря за транслацията в територия, която обхваща още Краматорск и Горловка, където протестиращите срещу новата власт в Киев превзеха сгради на администрацията и милицията. Градовете станаха сцена и на конфронтация между демонстрантите и силите за сигурност, изпратени да възстановят контрола на централното правителство.

 

Сепаратистки настроените нападатели наредили на персонала на телевизионната кула да започне разпространение на руските тв канали, вместо украинските.

 

Междувременно проруски активисти в Донецк нахлуха в сградата на международното летище, предаде РИА Новости. Въпреки че не са въоръжени, техни представители коментираха пред медиите, че имат намерение да въведат собствена охрана в терминала.

 

По-рано в района на летището пристигнаха подразделения на украинските вътрешни войски, също, за да установят контрол и да засилят охраната на аерогарата.