Още един репортер е изчезнал в размирния град

Неизвестни лица са нападнали склад с оръжие на проруските активисти в град Славянск, Донецка област. Избухнали са сблъсъци, има ранени.

 

Контролно-пропускателен пункт се строи пред градския съвет в Стаханов, Луганска област.  Той е дело на групата въоръжени активисти от около 30 души, които с идването си в града мобилизирали местните проруски сили. Друго КПП – край Соледар, беше унищожено след десант на украинската армия. В момента сблъсъци няма, но войниците са взели пленник.Последните събития от Украйна

 

Нов случай на изчезнал репортер в Славянск – от вчера Сергей Шаповал е в неизвестност. Междувременно Делегация на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) пристигна в Източна Украйна, за да преговаря за освобождаването на задържаните в Славянск военни наблюдатели.

 

Един от тях спешно се нуждае от медицинска помощ, обяви Службата за сигурност в Киев. Според нейни представители задържането на наблюдателите е било планирано и координирано от руски гражданин - член на руските спецчасти. Проруските сепаратисти в Славянск са готови да разменят военните наблюдатели срещу "свои съратници, арестувани от украинските власти", заяви пред Ройтерс лидерът им Вячеслав Пономарьов.