Бившият директор на НРС не вярва в заговора за убийство на Делян Пеевски

„През последните години стана модерно да бъдеш „поръчан”. Ако една част от обществото не е сред тях, тогава те са по-ниска категория. Затова тези хора започнаха да си създават ореол на „поръчани”, каза в студиото на „Събуди се” бившият директор на НРС ген. Димо Гяуров.

 

„Според мен с акцията и сигнала за готвено покушение срещу Пеевски се целеше информационна бомба – тя се постигна. Явно се раздават шамари между един доскоро общ отбор. Целта е една част да уязви другата. От тук насетне няма значение разследванията до какво ще доведат. Аз лично не вярвам в заговора за убийство”, допълни той.

 

„Това, което се случва в момента е сблъсък на отделни дялове в нашето задкулисие. То със сигурност е свързано с „Южен поток”. Една част от групата иска да вземе цялата баница”, категоричен е политологът Антон Тодоров.

 

„В конфликта между Пеевски и Цветан Василев виждаме ясна проекция на политическата картина. До такава степен партиите са се сраснали помежду си и са се размили граници между, лявото, дясното и центъра. Това е съчетание на пари, власт и политика – хубаво огледало на това до какво води хаоса в политиката. Създават се огромни финансови „мастодонти”, които облагодетелстват определени интереси. Цветан Василев в момента се изживява като съвременния Атанас Буров”, от своя страна заяви журналистът Илияна Беновска.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.