"Елините" спечелиха срещу Кот д`Ивоар с 2:1

Изключителна драма прати Гърция на осминафиналите на Мондиал 2014, след като със спорна дузпа „елините” спечелиха срещу Кот д`Ивоар с 2:1, за да заемат второто място в група „С”.

 

Преди началото на двубоя южните ни съседи знаеха, че единствено победата съхранява шансовете им за прогрес и започнаха мача изключително мотивирани. Хосе Холебас бе съвсем близо до откриването на резултата, но прекрасният му изстрел от дистанция се отби в напречната греда.

 

Грешка в отбраната на африканците обаче позволи на Андреас Самарис да изведе гърците напред в края на първото полувреме.

 

В средата на втората част Йоргос Карагунис отново уцели гредата, а скоро след това Вилфред Бони съумя да възстанови равенството, като то пращаше пред последните 16 в надпреварата именно котдивоарците.

 

В даденото от рефера продължение на срещата обаче Йоргос Самарас падна в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, а потърпевшият не трепна от 11-те метра, за да хвърли в екстаз гръцките привърженици.

 

Така с актив от четири точки Гърция продължава към осминафиналите, където ще се изправи срещу победителя в група "D” Коста Рика.