Финансови експерти в БНБ обсъждат последиците от атаката срещу банките

Освен службите и банковите и финансовите експерти работят активно в почивните дни. В Централната банка основна тема е не самото престъпление по опитите за дестабилизация, а финансовото отражение върху системата.

 

Всички финансови експерти в държавата следят много внимателно какво се случва и как работи системата въпреки почивните дни. Освен това, от ПИБ в петък категорично обявиха, че без никакви притеснения ще могат да отворят врати и да работят нормално в понеделник. Само в петък са изплатили над 800 милиона лева и няма да имат проблем да посрещнат изискванията на своите вложители и в понеделник.

 

Към 14:00 часа интересът от БНБ ще се насочи към президентството. Дори се очаква банкери да се включат в срещата, чиято основна тема ще са проблемите в политиката и консултациите около предсрочните избори и потенциална оставка.

 

Централните банкери поискаха лидерите на всички партии да се съберат в президентството и да излязат с обща категорична позиция, че застават зад сигурността на банките и че няма безотговорно да се коментира системата. Остава да разберем кога и дали ще има оставка на правителството и как ще се развият нещата до 5-ти октомври.

 

Всичко по темата гледайте във видеото.