Не трябва да има чадър над ДПС в следващото управление, убеден е Методи Андреев

„Една фалшива партия и един фалшив политик, който работи с фалшиви документи – така бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев, коментира в „Здравей, България” случая с документа, разпространен от Николай Бареков, който уличава Бойко Борисов в трафик на наркотици. 
 
„Това е поредната афера като казуса „Костинброд” – същите участници, същите поръчители и същите герои. Идват избори. Винаги в една престъпно деяние се търси кой има мотивация да извърши престъпление. В тази политическа ситуация, при която ГЕРБ имат 13% преднина пред БСП, кой има интерес ГЕРБ да се върне назад? Интерес имат БСП, ДПС”, допълни Методи Андреев. Той и припомни, че по времето на Борисов е било свършено много в борбата с наркотиците.
 
И според политолога Антон Тодоров документът, разпространяван от лидера на „България без цензура” е нескопосан фалшификат и се обоснова:
 
„Три атрибута правят веднага впечатление на човек, който разбира от тази материя - 4 вида шрифт, 3 вида различни химикали, разминаване между датите”
 
Гостите споделиха мнението, че не е вероятно документът на Николай Бареков да е истинският документ, докато този в МВР да е бил подправен. 
 
Бареков нанася страшни щети на политическите нрави в България. Тези неща травмират публиката и след това никой няма да може да каже каквото и да било”, на мнение е Антон Тодоров.  
 
„На предстоящите избори най-вероятно ГЕРБ ще бъдат или на границата, или ще спечелят повече от 121 депутати, което ще ги лиши от необходимостта да правят коалиция с ДПС. Според мен идеята, че ГЕРБ ще направят коалиция с ДПС е много лош фалшификат”, посочи политологът. На свой ред Методи Андреев допълни, че „който се хване с ДПС – умира” и че ГЕРБ трябва да забравят за коалиция с движението на Лютви Местан пред следващите не един, а два мандата.
 
„Не само политически, но и финансово не трябва да има никакъв чадър над ДПС в следващото управление. ДПС, заедно с всичките му фирми, Делян Пеевски и всичко останало трябва да бъде изкарано на показ и който трябва – да бъде изкаран пред съда”, категоричен бе Методи Андреев.
 
Гостите в студиото критикуваха и двуличието на ГЕРБ. Какво посочиха Методи Андреев и Антон Тодоров - гледайте във видеото.