Още един депутат ще се присъедини към "България без цензура"

Настъпи завой в отношенията на "България без цензура" към президента Росен Плевнелиев – Николай Бароков изтегля сигналите си срещу държавния глава от прокуратурата, защото осъзнал, че двамата са жертва на Делян Пеевски.

 

Хората на Бареков ще подкрепят актуализацията на бюджета, но само по някои параметри. А в помощ на това ще бъде и шести, нов отцепник, който ще се влее в редиците на Бареков.

 

Президентът получи признание и разкаяние от Бареков. "България без цензура" пък получи обещание за място в Централната избирателна комисия.

 

„Поднесох му извинения за сигнала, който дадох в прокуратурата преди около една година. Дадох си сметка, че този сигнал беше използван от медийните бухалки на фамозния и небезизвестен Делян Пеевски, за да си разчистват сметки с президента”, коментира Николай Бареков.

 

Доскорошният критик на държавния глава вече одобрява актуализация на бюджета, но в частите за здраве и пари за общините и строителния бранш. Зеленият бутон по определени точки ще натискат шестима независими. Името и партията, от която ще се отцепи шестият Бареков не пожела да назове. Вместо това предпочете характерните гатанки – „млад и едновременно с това - отдавна в политиката”.

 

„От космоса ще падне шестият глас”, пошегува се лидерът на  ББЦ.

 

От "България без цензура" не одобряват КТБ да се спасява с държавни пари, защото смятат че може да се съживи с инвестиции. Включително и политически - Светлин Танчев например е склонен да даде половината от спестяванията си за спасяването на банката.

 

И въпреки това от ББЦ нямат против служебният кабинет да договаря заеми. Доверили се на президента, че кабинетът само ще договаря, а харченето ще е за следващите управляващи.

 

Повече по темата ще научите от видеото.