В Гърция продават остров с 40 дка площ, спортно игрище и овощна градина

Частен остров в Гърция, разполагащ с две плажни ивици и собствена църква, бе обявен за продан на цена от 12 млн. лири (близо 15 млн. евро), информира британският в-к „Дейли мейл”. Новият собственик на южния рай ще получи още повече от 40 дка земя и наблюдателна кула от 17 век.

 

О-в „Света Троица”, който се намира в залива Евбея, има бар, спортно игрище и 350 маслинови и плодови дръвчета. На него се намира и вила с четири спални, къща за персонал, както и бунгало на брега, в което могат да отседнат още двама гости.

 

Бъдещият притежател на острова ще се радва също на зона за барбекю, където могат да похапнат трийсетина души и кей за три моторници.

 

Представител на продавача изрекламира предложението като „средиземноморски оазис” и „идилично място”, където собственикът ще бъде „истински цар” на собствения си остров.

 

В разгара на икономическата и финансова криза гръцката държава бе принудена да продаде свои острови на частни купувача, за да използва средствата за запълване на бездната в държавния бюджет. Гърция има около 1 400 острова, от които малко над 220 са населени.