Йордан Бакалов обяви война на изборните търговци

Вътрешният министър Йордан Бакалов обяви война на изборните търговци. В "Събуди се” той заяви, че от вчера вече е подаден и първият сигнал за търговия на гласове в София, по който се работи. Отказа обаче да даде повече подробности, защото "няма как да си свали картите два месеца преди изборите”.

 

"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори. След тях ще се види за коя партия става въпрос”, допълни той. 

Още по темата

 

"Политическите сили също трябва да ни помагат и да не упражняват подобна практика. Имах разговори с някои от тях, които ми гарантираха, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис”, категоричен бе министър Бакалов.

 

На въпрос дали протестът "ДАНСwithme" е бил финансиран, той обясни, че при него подобен сигнал не е идвал и няма информация МВР да събира данни за това дали протестът е платен.

 

Вътрешният министър коментира и темата за опасването на границата ни с Турция с ограда, която да спре вълната от бежанци у нас.

 

"За малкото време, в което съм на пост, има хванати шестима трафиканти на хора. Отделно виждате заразите и контрабандата. Говорим единствено за възпрепятстващо съоръжение с интегрирано наблюдение. Нека да правим разлика с ограда”, заяви Йордан Бакалов.

 

"В момента от страната има 715 полицая, които са на ротация и са на границата, а не по селата. И тогава, когато ме попитат защо в дадено село се е случило нещо на баба Мария, например, тогава бих ги пратил при някой друг да отговори защо тези 715 човека са на границата”, допълни вътрешният министър.