Парите ще стигнат за почти 360 семейства, които да купят най-необходимото за къщите си

Какво се случва с Вашата помощ за наводнените райони? Нова телевизия продължава да отчита даренията на своите зрители. 380 000 лева от днес са по сметките на пострадалите в Добрич. Това са пари за почти 360 семейства, които ще могат да купят най-необходимото за полуразрушените си къщи.


Близо 3 месеца след наводнението Руска Станчева все още не е възстановила дома си. Водната стихия е съсипала цялата покъщнина. След месеци ремонти сега стаите са измазани и с нов балатум, но празни.


Днес възрастната жена получи 1000 лева, дарени в кампанията „Заедно в бедствието”. Ще вложи част от тях в покупката на мебели.


„Сега ще си сложа едно канапе. Моите стаи не са много големи, така че гледам канапе, което ще бъде удобно за стаята ми”, обяснява Руска Станчева.


Пари по сметката си има и Радка Георгиева. Нейният дом е напълно разрушен. Сумата от 2000 лева ще отиде за строителни материали.


„Изтеглих 100 лв. за 1 тон пясък и за 3 торби цимент”, казва Радка Георгиева. От парите тя смята да задели и за подово покритие.


„И още веднъж благодаря на всички българи и в държавата и извън държавата, които си дариха средства, за да ни помогнат”, казва Радка Георгиева.


„Много благодаря на всички, които се постараха да ни дадат”, отвръща Руска Станчева.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Мария Добрева