От БСП биха подкрепили предложения от правителство на ГЕРБ, които отговарят на принципите им

"Очакваме ГЕРБ да поеме отговорност да направи кабинет с другите десни партии. Резултатите от изборите показаха, че ние оставаме в опозиция. Ще бъдем много смислена и аргументирана опозиция. В никакъв случай не креслива и провокативна, която да създава напрежение в държавата”. 

Още по темата

 

Това коментира в "Здравей, България” Корнелия Нинова от БСП по повод предстоящите преговори между двете партии. Тя допълни, че социалистите биха подкрепили предложения от правителство на ГЕРБ, които отговарят на нашите принципи.

 

„Разговорите с ГЕРБ ще бъдат по същество. Колегите ще поставят две групи въпроси. Първата е политиките, за които БСП държи и ще подкрепи, ако правителство на ГЕРБ ги провеждат. Втората са неотложните задачи в началото на парламента – бюджет, цената на тока и мерките по отношение на КТБ”, обясни Нинова.

 

Тя даде пример с финансовата сфера, където БСП искат промяна на данъчната система – да се отмени плоският данък, да се въведе семейно подоходно облагане, както и да не се въвежда допълнителен данък от 2% на общините.

 

"Кадровите промени в БСП тепърва предстоят – както в общински и в областни, така и в централното ръководство", поясни Корнелия Нинова. 

 

Тя бе помолена да коментира и идеята за 120 мажоритарно избирани народни представители по предложение на служебния премиер Георги Близнашки. По думите на Нинова „това е поредната стъпка на служебния кабинет, която показва, че не си е на мястото”. Според нея на Близнашки не му е работа да прави това.