Сред тях са темата за индустриализацията, семейното подоходно облагане и справедлива пенсионна система

Започна седмицата на преговори между ГЕРБ и останалите партии в новия парламент за съставяне на правителство. Първата среща е с втората по големина група – "БСП - Лява България”. Консултациите започнаха в 10.00 часа и продължават вече повече от два часа. 

Още по темата

 

Три жени от ГЕРБ са изправени срещу трима мъже от БСП – Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова срещу Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Захари Георгиев.

 

Въпреки че социалистите още преди време казаха, че избирателите са им отредили ролята на опозиция и те ще бъдат именно такава в следващия парламент, все пак тримата мъже дойдоха с условията на БСП – с 12 "червени линии". Сред тях са темата за индустриализацията, семейното подоходно облагане и по-справедлива пенсионна система.

 

Ако ГЕРБ и БСП успеят да се разберат по тези 12 точки, това не означава, че социалистите ще дадат подкрепата си за правителство, но означава, че ГЕРБ ще могат да разчитат по тези въпроси на тяхната подкрепа в пленарната зала.

 

Междувременно по-късно следобед се очаква и пресконференцията на ДПС, от която ще стане ясно дали утре, когато е техният ред да говорят с ГЕРБ, ще дойдат или ще се пристъпи с разговори с Реформаторския блок.