Те работят все още, защото са много издръжливи, смята общинският съветник

 „Ако камерите във Варна работят все още, това е защото са много издръжливи. Всяка камера, която изключи, не се пуска отново, защото няма сервизна поддръжка”. Това заяви в „Здравей, България” варненският общински съветник Владимир Тонев. 

 

„Поддръжката на камерите във Варна е за сметка на дружеството „Ефкон”, в което общината е миноритарен собственик. Преди година мажоритарният собственик реши, че не може да поддържа за собствена сметка камерите и ги остави на доизживяване”, обясни Тонев.  

 

 

 

След като тялото на режисьора Захари Паунов беше намерено едва вчера, повече от десет дни след изчезването му, се появиха много въпроси за видео наблюдението във Варна.

 

Кореспондентът на „Капитал” в морския град Спас Спасов повдигна още преди дни въпросът как е възможно милиони да са изхарчени за видео наблюдение в града и нито една камера да не е засякла режисьора, който е тръгнал от центъра на Варна. 

 

Камерите би трябвало да следят всеки автомобил, който напуска Варна. Те могат да сканират номерата на автомобилите, да ги сравняват с база данни. Няма как Захари Паунов да е излязъл от града и да не е бил забелязан, ако системата работи”, заяви Спасов тази сутрин в „Здравей, България”.