Хората в ямболското село следят с интерес новините от жълтите павета в София

 

Хората в ямболското село Оман следят с интерес новините от жълтите павета в София. Подочули са за КТБ, за проблемите там, коментират и бъдещото правителство. С тях се срещна екип на Нова телевизия.

 

Жителите на Оман от известно време се шегуват помежду си, че са станали известни покрай КТБ и идеята Оманският фонд да спасява банката. Затова и не минава ден, без да следят новините. Известността им обаче не идва от там, че са богато село, а за това, че името му се различава само по ударението от султаната Оман.
 

С Велка и Цветка сядаме на по чаша кафе в магазина в центъра на селото. Говорим за причините, довели тези две жени с образование и професия на село. Жените обясняват, че нямат пари в КТБ, тъй като пенсиите им не стигат за депозити. Не могат да си представят колко биха изглеждали накуп 4 милиарда лева, колкото са липсите в банката.
 

В ямболското село Оман живеят 47 души. В съботния ден мъжете са на лов, а жените на гробищата. Откриваме обаче дядо Вълко в дома му. Бившият строител може да не знае за Оманския фонд, но има мнение за новите български политици.
 

Дядо Вълко отива отново да гледа телевизия, защото той, както и хората в Оман, не са виждали в селото си истински политик. Никой не се сещал за тях дори и в предизборните кампании, а хората обясняват, че искат да има политици, на които да вярват, че ще изпълнят обещаното, така че животът им да се подобри.

 

След като събрахме мнения и препоръки на хората за КТБ, за Оманския фонд, за българските политици напускаме ямболското село Оман с уверението, че ще се върнем отново след известно време, за да разберем от хората оправдаха ли се техните очаквания.

 

Репортер: Цеца Алексова