Все още не е ясно какво е разпределението на силите

 

В парламента се провеждат извънредните консултации, след като късно снощи стана ясно, че кабинетът няма достатъчно подкрепа. 

 

Все още не е ясно какво е разпределението на силите след решаващите преговори. Цял ден имаше множество совалки, редакционни поправки в управленски програми и множество двустранни-тристранни и четиристранни формати, които продължават вече повече от пет часа.

 

В кабинета на ГЕРБ в момента заседават и четирите потенциални партньори за бъдещата власт, а именно ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ.

 

След като Патриотите отказаха да подкрепят програмата на ГЕРБ и Реформаторите, те бяха поканени на среща, за да бъдат убедени отново в това. Радан Кънев коментира, че „каквото е поискал Патриотичният фронт е било съгласувано между трите формации”.

 

"Не е ставало дума за кадрови въпроси, а изцяло за програма”, добави той.

 

Патриотите изглеждаха видимо доволни. Защо обаче преговорите продължават и в този час, няма обяснение. Междувременно по-рано днес Цецка Цачева заяви, че Народното събрание е в готовност да гласува кабинета „Борисов” още в петък.