26-души отказали да изчакат автобусния транспорт, предложен от железниците

Пътниците от дерайлиралия край кюстендилското село Мурсалево влак са отказали да изчакат автобусния транспорт, тръгнал към тях, и решили сами да търсят алтернативен превоз. 26-те пътници са се придвижили пеша към наблизо намиращия се път Е-79. 

 

Влакът им дерайлира този следобед след удар с фадрома. Пострадали няма.

 

Инцидентът е станал в 17:05 ч. Фадрома, чийто шофьор губи управление, се преобръща в близост до железния път, предаде БГНЕС. Вследствие на това, фадромата е ударен от пътнически влак, пътуващ от Дупница към Благоевград.

 

Движението на влаковете в участъка Бобошево – Кочериново е спряно. Поради тази причина международният бърз влак, който пътува по маршрут София – Солун, е престоял в гара Бобошево от 17:21 ч. до 18:25 ч. В 18:25 ч. за пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус, който да ги превози от Бобошево до Кулата. В момента автобусът с 39 пътници от международния влак пътува в посока Кулата. От Кулата до Солун те ще бъдат превозени с автобус, осигурен от гръцките железници.

 

Пътниците от бързия влак, който пътува по маршрут София – Кулата, ще бъдат превозени с автобуси в участъка от Дупница до Благоевград, а за пътниците от бързия влак от Благоевград за София, ще бъде осигурен автобусен транспорт в участъка от Благоевград до Дупница.

 

Аварийни екипи пътуват към мястото на инцидента и ще работят без прекъсване до отстраняване на щетите по железния път. Очаква се движението на влаковете в участъка да бъде възстановено до утре сутрин.