"БСП - лява България" ще гласува против кабинета", каза още Миков

 

 „Съмнявам се, че правителството ще може да осигури такъв натиск върху администрацията, който да накара гражданите да усетят едно по-справедливо общество. Не чухме „как”, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков преди гласуването на кабинета „Борисов 2”. 

 

„Без промяна на данъчното облагане ние трудно ще се доближим до Европа, където повечето страни имат прогресивно данъчно облагане. Ние имаме своя грях в това отношение, но в предишния мандат направихме първата стъпка”, каза още лидерът БСП. 

 

„БСП - лява България” ще продължи и в този парламент да подкрепя социалните мерки и действия, които предприема правителството. Ще настояваме за коледни и великденски надбавки за пенсионерите, ще настояваме за ръст на обезщетенията за отглеждане на дете. За нас е крайно неприемливо разбирането, че след третото дете не трябва да има социални помощи, ще настояваме за регулация на монополите, заяви още Михаил Миков.

 

"БСП - лява България" ще гласува против правителството", каза още Миков. „Трябва да има диалог, но диалогът не трябва да бъде само в Народното събрание, каза още Миков.