Градът ще търси решение за младежката безработица

 

След оспорвана битка с Португалия, Ирландия и Италия, Варна беше избрана за Младежка столица на Европа за 2017-та година. След еуфорията от престижното отличие обаче идва ред на сериозната работа. Пред местната власт стои задачата да докаже, че титлата е заслужена. 


Това е третият път, в който Варна кандидатства за приза младежка столица. След три години трудът и упоритостта на младия екип даде резултат.

 

Спечелването на това отличие е национална победа. То ще постави младежките политики като приоритет в национален мащаб. Имаме много работа и по реализацията на нова младежка, културна, социална и спортна инфраструктура”, заяви Иван Портних, кмет на града.


Сега предстои по-трудната част- реализацията на проектите, защото призът няма да донесе финансови облаги на Варна. Освен фестивалите, концертите и забавните инициативи, през 2017г. младите хора ще имат и сериозна работа. Една от темите, по които ще се търсят решения, е младежката безработица.


Кандидатурата на Варна беше подкрепена от много хора, сред които и най-добрият ни тенисист Григор Димитров, както и еврокомисарят Кристалина Георгиева. 


 

Репортер: Нивелина Няголова