Тя обяви това на съвместна пресконференция с българския премиер Бойко Борисов

Канцлерът на Германия Ангела Меркел не очаква на срещата на върха на ЕС на 18-19 декември да се вземе решение за нови санкции срещу Русия, предаде агенция ТАСС, цитирана от БГНЕС.

 

"На срещата не се очакват никакви конкретни решения за санкции", заяви ръководителката на германското правителство. Тя обяви това на съвместна пресконференция с българския премиер Бойко Борисов след преговорите му двамата.

 

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Берлин, където ще разговаря с канцлера Ангела Меркел, с председателя на Бундестага Норберт Ламерт и ще проведе работни срещи.

 

Пред българската общност премиерът Борисов заяви, че на срещата си с Меркел се надява Германия да заяви своята готовност да помогне на страната ни за преодоляване на натрупаните негативи по време на предишното управление.

 

Премиерът запозна сънародниците ни в Берлин и с обсъждания със синдикатите Меморандум за пенсионната реформа. Той подчерта, че е постигнато съгласие от 2015 г. да се въведе принцип на свободен избор на осигурените лица, както и на свободен избор на лицата, родени след 1959 г., да се осигуряват задължително за допълнителна пенсия в универсален пенсионен фонд.

 

Кадри от пристигането на българската делегация в Берлин гледайте тук.