Той смята, че се налага възрастта за пенсиониране да се замрази и тази година

"Промените в пенсионната реформа не дават прозрачност и стабилност”, коментира лидерът на БСП Михаил Миков пред Дарик радио.  

 

„Не подкрепихме прехвърлянето от частните пенсионни фондове в НОИ, защото вкарани по този начин, промените не дават прозрачност и стабилност на средства за какво и къде ще отидат”, обясни Миков.

 

Той е на мнение, че предложението е било направено преди да е проведен големият разговор накъде върви пенсионната реформа и какви промени да се направят.

 

„Ако беше предложено решение, с което НОИ създава свой фонд, който на същите принципи участва в конкуренцията във втория стълб, това би било логично и проява на държавата като добър стопанин“, подчерта той. 

 

Михаил Миков обясни, че се налага възрастта за пенсиониране да се замрази и тази година. 

 

„Смятаме, че възрастта и стажът са достигнали някакъв оптимум за понасяне при това състояние на икономиката, заетостта и доходите на българските граждани“, обясни председателят на БСП. 

 

Миков каза още, че би подкрепил Бойко Борисов, ако той внесе прогресивно данъчно облагане и закони, които са по-справедливи за българските граждани. 

 

Относно „Южен поток” Михаил Миков е на мнение, че проектът е приключил за България. Той смята, че трябва да се влезе в диалог по междудържавното споразумение с Русия и да се изясни какво се случва.