110 нови обекта ще бъдат наблюдавани от тази година

 

Наблюдението в София става още по-мащабно. Полицията и общината ще следят за престъпления и вандалски прояви с близо 4 хиляди камери. Що се отнася до нарушенията, които се хващат, те наистина са най-разнообразни– започват от престъпления и стигат до катастрофи и пожари. Досега камерите, които ни наблюдаваха, бяха над три хиляди. 

 

Петър Михайлов работи в центъра за видеонаблюдение вече две години. Ежедневно той получава между 60 и 200 сигнала. Най-много са през зимата. Всеки ден е различно, никога не се знае какво ще се случи. Вечер най-често хората звънят с оплаквания за нарушаване на обществения ред – шумни съседи или дълги купони. Тогава реагират общинските полицаи, които имат денонощен патрул. Скоро общината и МВР ще могат да обменят информация, след като се споразумяха да свържат системите си за видеонаблюдение. Така ще се засили контролът върху изпълнението на общинските задачи.

 

110 нови обекта ще бъдат наблюдавани от тази година. Камери ще се монтират в още училища и детски градини, ще се изградят и нови оптични трасета по булевардите "България" и "Ботевградско шосе". Там ще има и допълнителни камери за наблюдение на трафикаЩе се изгради локално видеонаблюдение в Студентски град, в Банкя, парк Военна академияСлед като се монтираха камери и в зоопарка, там в по-натоварените дни ще се изпращат и полицаи. 

 

Свързването на системите за видеонаблюдение на МВР и Общината се очаква да увеличи още повече броя на местата, които се наблюдават. А това пък от своя страна би трябвало да намали броя на престъпленията и нарушенията.