400 жители на Лозен изразиха днес недоволството си от действията на ЧЕЗ

 

Със скандирания "Искаме си тока" и "Мафия" 400 жители на най-голямото село в България – Лозен, блокираха южната дъга на София. Причина за протеста на хората са действията на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ. 

 

Хората от месеци негодуват срещу честите прекъсвания на ток от страна на ЧЕЗ, които водят и до повреждане на електроуреди. Събралото се множество размаха плакати с надписи "ЧЕЗ платете ни електроуредите", "ИзЧЕЗвайте!", "ЧЕЗ, вършете си работата или си ходете вкъщи"."Има дни, в които токът се спира по 20 пъти на ден в интервали от по 5-10 минути. Вече не се издържа", заяви Веселин Веселинов, един от организаторите на днешния протест.

 

Жители на селото вече са завели дело срещу енергоразпределителното дружество.  "Даваме на ЧЕЗ срок до 1 юни за отстраняването на нередностите. Ако това не се случи дотогава, ще преминем към радикални действия", зарече се Веселинов.

 

"Протестираме заради спирането на тока. Това се случва постоянно, откакто тези чешки мошеници са тук", заяви Тодор Георгиев. Протестиращите се опитаха да блокират и магистрала "Тракия", но дежурните полицаи не ги допуснаха до пътя.

 

Снимка/Видео:БГНЕС